Vepřový guláš z bůčku s játry
90 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 500gramůVepřový bok
- 500gramůJátra vepřová
- 2špetkyKmín drcený
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 60gramůSádlo škvařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 10kusůRohlíky bílé
- 40mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1093 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
72 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, játra na nudličky a oddělíme od sebe. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme bůček, orestujeme, jakmile maso pustí šťávu, osolíme, opepříme a necháme vysmahnout. Do hrnce vsypeme nudličky jater, orestujeme, zasypeme moukou, podlijeme vodou a přimícháme protlak, česnek, kmín a dusíme hodinu.
- 3Podáváme s rohlíky a porce ozdobíme kroužky syrové cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.