Vepřový guláš z jazyků

75 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
43 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové jazyky omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly akorát ponořené, osolíme a povaříme asi půl hodiny. Scedíme, sloupneme kůži, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme kostičky masa, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, česnek, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme. Zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a dovaříme.
  • 3
    Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny nebo halušky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.