Vepřový guláš z jazyků
75 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový jazyk
- 180gramůCibule
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 25gramůPaprika mletá sladká
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůJíška instantní
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 80gramůProtlak rajčatový
- 40gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
43 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové jazyky omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly akorát ponořené, osolíme a povaříme asi půl hodiny. Scedíme, sloupneme kůži, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme kostičky masa, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, česnek, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme. Zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a dovaříme.
- 3Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny nebo halušky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.