Vepřový jazyk na česneku

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
487 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové jazyky omyjeme a dáme do osolené vody. Přidáme cibuli, jeden stroužek česneku a uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka.
  • 2
    Jazyky vyjmeme, ponoříme na chvíli do studené vody a sloupneme.
  • 3
    Vychladlé nakrájíme podélně na plátky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a potřeme utřeným česnekem.
  • 4
    V pánvi rozpustíme máslo a jazyk po obou stranách rychle opečeme. Podlijeme trochou vývaru a podusíme.
  • 5
    Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.