Vepřový jazyk na česneku
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVepřový jazyk
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
487 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové jazyky omyjeme a dáme do osolené vody. Přidáme cibuli, jeden stroužek česneku a uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka.
- 2Jazyky vyjmeme, ponoříme na chvíli do studené vody a sloupneme.
- 3Vychladlé nakrájíme podélně na plátky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a potřeme utřeným česnekem.
- 4V pánvi rozpustíme máslo a jazyk po obou stranách rychle opečeme. Podlijeme trochou vývaru a podusíme.
- 5Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.