Vepřový košut
80 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová plec
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1hrstŠalvěj čerstvá
- 2kusyBobkový list
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceSardelová pasta
- 0,5lžičkaNové koření celé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
42 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené maso osolíme, posypeme tymiánem, celým pepřem a novým kořením. Obložíme lístky šalvěje, přidáme bobkový list a necháme v chladničce 2 dny rozležet.
- 2Maso pečeme v troubě za občasného podlévání vodou téměř doměkka. Vyjmeme z trouby, potřeme sardelovou pastou a přelijeme přecezenou šťávou. Vrátíme do trouby a dopečeme doměkka.
- 3Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.