Vepřový kuskus se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusCibule
- 400gramůKuskus
- 100gramůKukuřice sladká v nálevu
- 100gramůHrášek mražený
- 300gramůVepřová plec
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1špetkaPažitka
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme mrkev a cibuli. Mrkev omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli jemně nasekáme. Uvaříme kuskus podle návodu na obalu. Kukuřičná zrna necháme okapat a hrášek rozmrazit.
- 2V pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm kostky mrkve. Přidáme cibuli a dusíme do sklovata. Na pánev přidáme vepřovou plec nakrájenou na stejně velké kousky. Okořeníme pepřem a solí a pečeme při střední teplotě 20 minut nebo dokud nebude maso hotové. Společně s kukuřicí a hráškem krátce podusíme a vmícháme kuskus. Směs okořeníme římským kmínem, chilli, solí a pepřem. Pokrm podáváme horký, ozdobený pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.