Vepřový lalok pečený
65 min.
Ingredience
- 600gramůVepřový lalok
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůČesnek
- 15gramůSádlo škvařené
- 160gramůKřen
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 40mililitrůHořčice
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
83 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na čtyři plátky, trochu naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. V pekáčku rozehřejeme sádlo, vložíme do něj vedle sebe plátky masa, mírně podlijeme vodou a pečeme dozlatova.
- 2Plátky masa rozdělíme na talíře a bohatě posypeme strouhaným křenem.
- 3Podáváme s chlebem a hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.