Vepřový mozeček s ledvinkami

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
553 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozkrojíme ledvinky v půlce naplocho, ostrým nožem vyřízneme močovody a důkladně propláchneme.
  • 2
    Pak je nakrájíme na nudličky asi 2 mm silné, dáme je na předem osmahnutou cibuli a přisypeme kmín. Zprudka je za stálého míchání opečeme.
  • 3
    Očistíme mozeček, odstraníme blány a krvavé žíly, nakrájíme najemno.
  • 4
    Potom přidáme k ledvinkám, opepříme a necháme dusit.
  • 5
    Jakmile se nám vysmahne šťáva, zalijeme vejci, osolíme, přidáme nakrájenou petrželku a mícháme dokud se nám vejce nesrazí.
  • 6
    Podáváme s vařeným bramborem posypaným petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.