Vepřový mozeček s ledvinkami
110 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaSůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 80gramůCibule
- 50gramůSádlo škvařené
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůVepřové ledvinky
- 200gramůVepřový mozek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
553 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozkrojíme ledvinky v půlce naplocho, ostrým nožem vyřízneme močovody a důkladně propláchneme.
- 2Pak je nakrájíme na nudličky asi 2 mm silné, dáme je na předem osmahnutou cibuli a přisypeme kmín. Zprudka je za stálého míchání opečeme.
- 3Očistíme mozeček, odstraníme blány a krvavé žíly, nakrájíme najemno.
- 4Potom přidáme k ledvinkám, opepříme a necháme dusit.
- 5Jakmile se nám vysmahne šťáva, zalijeme vejci, osolíme, přidáme nakrájenou petrželku a mícháme dokud se nám vejce nesrazí.
- 6Podáváme s vařeným bramborem posypaným petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.