Vepřový řízek olomoucký

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
37 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na tenké plátky a po jednom plátku položíme na řízky. Přidáme po jednom kolečku olomouckých tvarůžků, přehneme napůl a zpevníme párátky. Plněné řízky obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném sádle dozlatova, upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a ozdobíme plátkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.