Vepřový řízek olomoucký
50 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 40gramůŠunka dušená
- 120gramůTvarůžky olomoucké malé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůStrouhanka
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůCitrony
- 400gramůBramborová kaše
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
37 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na tenké plátky a po jednom plátku položíme na řízky. Přidáme po jednom kolečku olomouckých tvarůžků, přehneme napůl a zpevníme párátky. Plněné řízky obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném sádle dozlatova, upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a ozdobíme plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.