Vepřový řízek Ondráš

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
74 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nastrouháme na jemno, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přilijeme mléko, přidáme prosátou mouku, česnek utřený se solí, majoránku, vejce a dobře vše promícháme.
  • 2
    Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme plátky, naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
  • 3
    Řízky ponoříme do bramborákového těstíčka a v horkém oleji po obou stranách smažíme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 15. 7. 2015
Vepřový řízek Ondráš
Těstíčko jsem dělala z většího množství brambor než uvádí recept, nastrouhala na slzičkovém struhadle s menšíni oky. Mléko zabrání černání brambor, smaží se ve vyšší vrstvě oleje. Místo kýty jdou použít i vykostěné kotletky nebo krkovička. Dělávám i z kuřecího masa.
Anonymní uživatel
st 19. 4. 2017
Vepřový řízek Ondráš
80g vajec...... to mne pobavilo