Vepřový řízek přírodní s vejcem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
38 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
577 mg
Cukr
464 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu nakrájíme na pět plátků, na okrajích trošku nařízneme, naklepeme, osolíme a opeříme.
  • 2
    Zprudka usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran. Nyní zmírníme oheň, zaprášíme moukou, přisypeme nadrobno posekanou šalvěj, podlijeme trochou vývaru a podusíme 10 minut. Podléváme podle potřeby, šťáva by měla být středně hustá. Nakonec na každý plátek rozbijeme vejce, necháme ztuhnout bílek, žloutek zůstane mírně tekutý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.