Vepřový řízek přírodní s vejcem
40 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 5kusůVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
38 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
577 mg
Cukr
464 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu nakrájíme na pět plátků, na okrajích trošku nařízneme, naklepeme, osolíme a opeříme.
- 2Zprudka usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran. Nyní zmírníme oheň, zaprášíme moukou, přisypeme nadrobno posekanou šalvěj, podlijeme trochou vývaru a podusíme 10 minut. Podléváme podle potřeby, šťáva by měla být středně hustá. Nakonec na každý plátek rozbijeme vejce, necháme ztuhnout bílek, žloutek zůstane mírně tekutý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.