Vepřový řízek s houbovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 250gramůHouby čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceCréme fraiche
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
34 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové řízky z kýty osolíme a opepříme.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji maso po obou stranách zprudka osmažíme, přendáme do pekáče a necháme v troubě vyhřáté jen na 80°C.
- 3Ve stejné pánvi rozehřejeme ještě máslo a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Smažíme asi 3 minuty, potom houby osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Nakonec vmícháme hustou zakysanou smetanu.
- 4Horké řízky upravíme na talíře a přelijeme houbovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.