Vepřový řízek s houbovou omáčkou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
34 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové řízky z kýty osolíme a opepříme.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném oleji maso po obou stranách zprudka osmažíme, přendáme do pekáče a necháme v troubě vyhřáté jen na 80°C.
  • 3
    Ve stejné pánvi rozehřejeme ještě máslo a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Smažíme asi 3 minuty, potom houby osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Nakonec vmícháme hustou zakysanou smetanu.
  • 4
    Horké řízky upravíme na talíře a přelijeme houbovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.