Vepřový řízek se sójovými knedlíčky
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKurkuma
- 2kusyAnanas
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůSójové výhonky
- 50gramůSýr sójový - Tofu
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
1 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, opepříme a okořeníme kurkumou. Sójové klíčky domyjeme a necháme okapat. Ananas a tofu nakrájíme na kostičky. Chilli papričku očistíme a zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Na pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a tofu na něm smažíme 1 minutu. Přidáme klíčky, ananas a chilli a smažíme další 1 minutu. Náplň rozdělíme na řízky, překlopíme je a zpevníme párátky.
- 3Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a řízky smažíme z každé strany 5 minut. Podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme pod pokličkou dalších 15 minut. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 4Do vypečené šťávy vmícháme sójovou omáčku a zakysanou smetanu, povaříme a necháme zhoustnout. Osolíme a opepříme. Řízky podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.