Vepřový řízek v těstíčku z Pohořelic

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
62 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme 4 plátky. Řízky naklepeme, osolíme (1 lžička), posypeme bílým pepřem a drceným kmínem.
  • 2
    Do mísy dáme mléko a rozšleháme v něm vejce s plnotučnou hořčicí, solí (0.5 lžičky) a černým pepřem. Přidáme mouku a vyšleháme hladké husté těstíčko.
  • 3
    4 poloviny kompotovaných loupané broskví vyjmeme z kompotu a necháme odkapat. Tvrdý sýr nastrouháme do misky.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej. Plátky masa smočíme v těstíčku a dáme na rozpálený olej. Snížíme teplotu a řízky smažíme z každé strany dozlatova. Když smažíme druhou stranu řízku, vrchní stranu opatrně posypeme nastrouhaným sýrem, aby se rozpekl.
  • 5
    Usmažené řízky dáme na talíře. Na každý řízek položíme polovinu kompotované broskve a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.