Vepřový řízek v těstíčku z Pohořelic
35 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1decilitrMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyBroskve
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 150gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
62 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme 4 plátky. Řízky naklepeme, osolíme (1 lžička), posypeme bílým pepřem a drceným kmínem.
- 2Do mísy dáme mléko a rozšleháme v něm vejce s plnotučnou hořčicí, solí (0.5 lžičky) a černým pepřem. Přidáme mouku a vyšleháme hladké husté těstíčko.
- 34 poloviny kompotovaných loupané broskví vyjmeme z kompotu a necháme odkapat. Tvrdý sýr nastrouháme do misky.
- 4V pánvi rozpálíme olej. Plátky masa smočíme v těstíčku a dáme na rozpálený olej. Snížíme teplotu a řízky smažíme z každé strany dozlatova. Když smažíme druhou stranu řízku, vrchní stranu opatrně posypeme nastrouhaným sýrem, aby se rozpekl.
- 5Usmažené řízky dáme na talíře. Na každý řízek položíme polovinu kompotované broskve a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.