Vepřový steak na dijónský způsob
40 min.
Ingredience
- 2000gramůVepřová pečeně
- 30gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůChřest sterilovaný
- 2gramyPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej stolní
- 80mililitrůSherry brandy
- 50gramůHořčice
- 300gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
72 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
938 mg
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme, ukrojíme z ní plátky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zakápneme částí brandy a necháme proležet.
- 2Potom plátky masa zvolna opečeme, vyjmeme a ve výpeku rozpustíme máslo. Přidáme hořčici, osmahneme a zastříkneme druhou částí brandy.
- 3Nakonec na každou porci narovnáme chřest, překryjeme plátkem tvrdého sýru, podlijeme připravenou šťávou a zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.