Vepřový steak plněný špenátem
35 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 40mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůKoření grilovací
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy vhodíme do vroucí osolené vody a necháme 3 minuty blanšírovat. Scedíme a necháme okapat. Vyšší vepřové steaky nařízneme vprostřed, aby vznikla dostatečná kapsa na naplnění.
- 2Na másle zpěníme cibuli nasekanou nadrobno a prolisovaný česnek, přidáme okapaný špenát a necháme 4 minuty podusit. Osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Hotovým špenátem naplníme kapsy, sepneme párátkem, maso ochutíme grilovacím kořením a necháme péct na grilu 5 minut z každé strany dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.