Vepřový steak podle moravského sklepmistra
45 min.
Ingredience
- 10gramůČesnek
- 2000gramůVepřová pečeně
- 20gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1gramFenykl obecný
- 300gramůKečup
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 80mililitrůOlej stolní
- 250mililitrůVíno červené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
71 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
114 mg
Cukr
166 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme mletým fenyklem, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet.
- 2Připravené plátky opečeme, do výpeku přidáme kečup, osmahneme, přidáme utřený česnek a krátce povaříme.
- 3Nakonec vše zalijeme červeným vínem a ještě povaříme.
- 4Na talíři každou porci přeléváme omáčkou, ozdobíme strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
lbfyrfagrive
st 7. 5. 2014
Velmi dobrý recept