Vepřový steak s pomeranči
45 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 150mililitrůOlej stolní
- 2decilitryVíno bílé
- 2000gramůVepřová pečeně
- 20gramůSůl
- 200gramůPaprikové lusky čerstvé
- 2gramyPepř černý mletý
- 50gramůFeferony sterilované
- 600gramůPomeranče
- 1gramZázvor mletý
- 10gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
63 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, naskládáme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou.
- 2Marinádu připravíme ze strouhané cibule, utřeného česneku, jemně krájených paprikových lusků, části oleje, vína, feferonek a koření. Maso necháme marinovat.
- 3Potom jednotlivé porce z marinády vyjmeme, necháme okapat a na druhé části oleje je zvolna opečeme.
- 4Opečené maso vyjmeme, do výpeku nalijeme zbylou marinádu, povaříme, dosolíme, přecedíme a krátce převaříme.
- 5Při podávání klademe porce na teplý talíř, přeléváme šťávou a ozdobíme oloupaným, na kolečka nakrájeným pomerančem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.