Vepřový steak s pomerančovou omáčkou a rybízovým džemem
35 min.
Ingredience
- 20mililitrůOlej olivový
- 1kusPomeranče
- 40mililitrůDžem rybízový
- 40mililitrůSherry brandy
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 500gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na rozpálený olej vložíme osolené a opepřené vepřové steaky, restujeme asi 4 minuty z obou stran dozlatova. Hotové steaky si dáme na stranu a udržujeme je teplé.
- 2Do pánve přidáme vývar, pomerančovou kůru a šťávu, sherry a rybízový džem. Za stálého mícháni na prudkém ohni vaříme asi 5 minut, dokud omáčka neztmavne. Nakonec do ní vmícháme šalvěj a dle vlastní chuti dosolíme, opepříme.
- 3Steaky si vrátíme zpět na pánev a prohříváme 2 minuty, klademe na vyhřátý talíř a ještě přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.