Vepřový vrabec
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1000gramůVepřová plec
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůSádlo škvařené
- 30gramůProtlak rajčatový
- 300mililitrůVoda pitná
- 2gramyKmín celý
- 20gramůČesnek
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
493 mg
Cukr
873 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec opláchneme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, opečeme v horkém sádle a vyjmeme.
- 2Do tuku od opékání přidáme cibuli nakrájenou najemno, osmahneme ji dozlatova, přidáme rajčatový protlak, kmín, česnek nastrouhaný najemno a zalijeme trochou vody.
- 3Do tohoto základu vložíme opečené maso a za občasného přelévání výpekem je pečeme doměkka a dozlatova. Cibule ani česnek se nesmí připálit.
- 4Upečené maso vyjmeme, vydusíme šťávu-výpek na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
- 5Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.