Vepřový vrabec

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
493 mg
Cukr
873 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec opláchneme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, opečeme v horkém sádle a vyjmeme.
  • 2
    Do tuku od opékání přidáme cibuli nakrájenou najemno, osmahneme ji dozlatova, přidáme rajčatový protlak, kmín, česnek nastrouhaný najemno a zalijeme trochou vody.
  • 3
    Do tohoto základu vložíme opečené maso a za občasného přelévání výpekem je pečeme doměkka a dozlatova. Cibule ani česnek se nesmí připálit.
  • 4
    Upečené maso vyjmeme, vydusíme šťávu-výpek na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.