Veronské špagety
27 min.
Ingredience
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 5stroužkůČesnek
- 6lžicPažitka
- 2lžíceBazalka
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůOlej olivový
- 500gramůŠpagety
- 70gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
398 mg
Cukr
266 mg
Postup přípravy
- 1V dostatečném množství vroucí osolené vody uvaříme podle návodu na obalu špagety. Poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 2V misce smícháme nastrouhaný ementál, sýr pecorino, česnek, pažitku, bazalku a sůl. Postupně přiléváme olivový olej, dokud nevznikne hladká omáčka.
- 3Uvařené špagety zalijeme omáčkou, promícháme a servírujeme na připravené talíře. Před podáváním posypeme nastrouhaným ementálem a nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.