Verzere, moldavský zelný piroh
65 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 100mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1,5lžičkySůl
- 300gramůZelí kysané
- 2lžičkyCukr krupice
- 3kusyCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
46 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Jde o čtvercový piroh o rozměrech 25x25 cm se zelnou náplní. Těsto na tento piroh zpracujeme z 300 g polohrubé mouky, 100 ml vody, 100 ml oleje a soli. Těsto dobře vypracujeme, rozdělíme na dva díly, ze kterých vyválíme čtvercové placky o hraně 25 cm.
- 2Náplň připravíme z vymačkaného kysaného zelí, které pokrájíme, vložíme do mísy, kde je osolíme, přisladíme a smícháme s cibulkou orestovanou na 2 lžících másla a nastrouhanými vařenými vejci. Směs ochutíme sekanou šalvějí a rozmarýnem a dobře promícháme.
- 3Jeden čtverec těsta položíme na plech s pečícím papírem, poklademe ho náplní, uhladíme ji a druhým čtvercem piroh přikryjeme. Okraje zahneme, piroh potřeme rozehřátým máslem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30-40 minut.
- 4Po upečení piroh znovu potřeme máslem, pokrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.