Vestfálské zaječí ragú na pepři

47 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1109 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
48 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme, do jedné zapíchneme hřebíček, ostatní nakrájíme na kostičky. Pepř rozmačkáme.
  • 2
    V tlakovém hrnci přivedeme slanou vodu k varu, přidáme maso, pepř, rozmačkaný jalovec, bobkový list, cibuli s hřebíčkem a ostatní zeleninu, bez nakrájené cibule. Vaříme 20 minut, až je maso měkké.
  • 3
    Slaninu nakrájíme na kostičky, hotové maso vyjmeme z hrnce, vykostíme a nakrájíme na větší kousky.
  • 4
    V hrnci rozpustíme slaninu a maso na ní opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout. Vše zalijeme vínem, smetanou a ochutíme solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, paprikou, octem a švestkovými povidly.
  • 5
    Hotové ragú dáme do větší mísy a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.