Vestfálské zaječí ragú na pepři
47 min.
Ingredience
- 5kusůCibule
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyHřebíček
- 10kusůPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 250gramůAnglická slanina
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 2lžíceOcet vinný červený
- 8kusůJalovec
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 2lžícePovidla švestková
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1500gramůZaječí maso
- 0,25litrVíno červené
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,25lžičkaRozmarýn sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1109 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
48 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme, do jedné zapíchneme hřebíček, ostatní nakrájíme na kostičky. Pepř rozmačkáme.
- 2V tlakovém hrnci přivedeme slanou vodu k varu, přidáme maso, pepř, rozmačkaný jalovec, bobkový list, cibuli s hřebíčkem a ostatní zeleninu, bez nakrájené cibule. Vaříme 20 minut, až je maso měkké.
- 3Slaninu nakrájíme na kostičky, hotové maso vyjmeme z hrnce, vykostíme a nakrájíme na větší kousky.
- 4V hrnci rozpustíme slaninu a maso na ní opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout. Vše zalijeme vínem, smetanou a ochutíme solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, paprikou, octem a švestkovými povidly.
- 5Hotové ragú dáme do větší mísy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.