Vestfálský pepřový hrnec
44 min.
Ingredience
- 100gramůSuchar dietní
- 350gramůHovězí maso zadní
- 350gramůVepřové maso libové
- 40gramůTuk
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceStrouhanka
- 2lžíceKapary sterilované
- 1kusCitrony
- 500gramůCibule
- 0,25lžičkaNové koření mleté
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Obě masa nakrájíme na 3 cm velké kousky, cibuli oloupeme, rozpůlíme a krájíme na tenké půlměsíčky. Půlku citrónu rozkrájíme na plátky, druhou polovinu vymačkáme.
- 2V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, přidáme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme maso, krátce ho podusíme (ne však do hněda), osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, mleté nové koření a plátky citrónu. Vše zalijeme vývarem, hrnec zakryjeme, vaříme 20 minut.
- 3Po této době hrnec otevřeme, vyjmeme bobkový list a citrón. Přidáme strouhanku a nastrouhaný suchar. Nezakryté vaříme 5 minut, poté přidáme kapary, dochutíme solí, pepřem, novým kořením a citrónovou šťávou.
- 4Podáváme s vařeným bramborem, kyselou okurkou nebo červenou řepou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.