Vestfálský pepřový hrnec

44 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Obě masa nakrájíme na 3 cm velké kousky, cibuli oloupeme, rozpůlíme a krájíme na tenké půlměsíčky. Půlku citrónu rozkrájíme na plátky, druhou polovinu vymačkáme.
  • 2
    V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, přidáme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme maso, krátce ho podusíme (ne však do hněda), osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, mleté nové koření a plátky citrónu. Vše zalijeme vývarem, hrnec zakryjeme, vaříme 20 minut.
  • 3
    Po této době hrnec otevřeme, vyjmeme bobkový list a citrón. Přidáme strouhanku a nastrouhaný suchar. Nezakryté vaříme 5 minut, poté přidáme kapary, dochutíme solí, pepřem, novým kořením a citrónovou šťávou.
  • 4
    Podáváme s vařeným bramborem, kyselou okurkou nebo červenou řepou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.