Větrníky se šunkovým krémem
55 min.
Ingredience
- Náplň:
- 150gramůŽervé
- 100gramůŠunka schwarzwaldská
- 100gramůCréme fraiche
- 15gramůPažitka
- 2gramyPepř černý mletý
- Odpalované těsto:
- 30gramůMouka polohrubá
- 25gramůTuk
- 65gramůMáslo čerstvé
- 4gramySůl
- 5kusůVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
418 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme hladkou mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.
- 2Těstem naplníme sáček na zdobení, plech potřeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, těsto ze sáčku vytlačujeme přímo na plech a tvoříme malé větrníky. Plech vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut. Plech vyjmeme, větrníky podélně rozkrojíme a necháme chladnout. Žervé smícháme s créme fraiche, přimícháme posekanou pažitku, mletý pepř, šunku nakrájíme na nudličky a vmícháme do krému. Vychladlé větrníky krémem naplníme, upravíme na servírovací tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.