Vídeňské daňčí filé

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
36 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z očištěné daňčí kýty nakrájíme přes vlákno filátka, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.
  • 2
    Na pánev od opékání přidáme máslo, oloupanou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, najemno nakrájené nakládané houby, víno a citronovou šťávu. Vše krátce podusíme.
  • 3
    Opečené daňčí maso podáváme přelité podušenou směsí. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.