Vídeňské daňčí filé
40 min.
Ingredience
- 800gramůDančí maso
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 80gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1decilitrVíno bílé
- 200gramůHouby nakládané
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 120gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
36 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z očištěné daňčí kýty nakrájíme přes vlákno filátka, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.
- 2Na pánev od opékání přidáme máslo, oloupanou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, najemno nakrájené nakládané houby, víno a citronovou šťávu. Vše krátce podusíme.
- 3Opečené daňčí maso podáváme přelité podušenou směsí. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.