Vídeňské houbové karbanátky
40 min.
Ingredience
- 1šálekHouby čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 4lžíceStrouhanka
- 100gramůOlej stolní
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusRohlíky bílé
- 1lžíceSardelová pasta
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5šálekZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
40 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, drobně nakrájené houby s nasekanou petrželkou podusíme na másle doměkka. Odstavíme z ohně, přilijeme smetanu rozkvedlanou se žloutky, přidáme sardelovou pastu, podle potřeby přisolíme a vše zahustíme nastrouhaným rohlíkem.
- 2Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme karbanátky. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme je obvyklým způsobem.
- 3Hotové karbanátky necháme okapat na papírových ubrouscích.
- 4Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.