Vídeňské řízky

35 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
38 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na talíř dáme mouku. V dalším talíři rozšleháme vejce s mlékem a na třetí talíř nasypeme strouhanku.
  • 2
    Řízky postupně obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm osmažíme z každé strany asi 4 minuty. Hotové řízky vyjmeme z pánve a necháme je na papírové utěrce okapat.
  • 4
    Omyjeme citron a nakrájíme ho na plátky. Vídeňské řízky podáváme zdobené plátky citronu, sardelemi a kapary.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.