Vídeňské telecí řízky
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceMouka polohrubá
- 8lžicStrouhanka
- 1lžíceCitrony
- 600gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
732 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na čtyři řízky, naklepeme, osolíme, okraje nařízneme a obalíme v trojobalu(mouka, rozšlehané vejce s mlékem a strouhanka). Na rozehřátém tuku řízky usmažíme do zlatova z obou stran.
- 2Podáváme ihned po usmažení pokapané citronovu šťávou a ozdobené zelenou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.