Vídeňský houbový krém
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHouby čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5decilitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné houby nakrájíme na plátky a na másle a jemně nakrájené cibuli je dusíme 10 minut. Potom je zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, mlékem a povaříme.
- 2Vzniklou směs rozmixujeme, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu a podáváme s petrželkou k masům.
- 3Vhodnou přílohou je jemný knedlík.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.