Vídeňský hovězí guláš

110 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova v horkém tuku. Přidáme mletou papriku a v základu osmahneme nakrájené maso, osolíme je, podlijeme, opepříme, přidáme drcený kmín a zastříkneme octem. Pod poklicí zvolna dusíme. Během dušení mícháme a podle potřeby doléváme.
  • 3
    Když je maso částečně měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, podlijeme tekutinou, přidáme majoránku a rajčatový protlak, rozmícháme a za občasného promíchání dusíme doměkka.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme a šťávu procedíme na maso přes hustý cedník, dochutíme a ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 11. 9. 2015
Vídeňský hovězí guláš
Můžu s díky jen pokračovat. Byl opravdu moc dobrý, klasika co nikdy neomrzí. A nejlepší je uležený. Díky
Anonymní uživatel
pá 11. 9. 2015
Vídeňský hovězí guláš
Vídeňský hovězí guláš je vynikající, opravdu vynikající recept, který budu vařit častěji. Povedl se mi hned na první pokus, syn snědl plný talíř a stejně tak manžel, který ještě předtím měl polévku a hovězí maso na špejli s bramborem. Až tak nám všem chutnal. Určitě si ho připravte, protože jedna porce bude pro každého z vás málo. Dáváme plné hodnocení a autorovi receptu za něj děkujeme 😉.