Vídeňský hovězí guláš
110 min.
Ingredience
- 600gramůCibule
- 200gramůTuk
- 750gramůHovězí maso přední
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramKmín celý
- 1gramMajoránka
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 600mililitrůVoda pitná
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova v horkém tuku. Přidáme mletou papriku a v základu osmahneme nakrájené maso, osolíme je, podlijeme, opepříme, přidáme drcený kmín a zastříkneme octem. Pod poklicí zvolna dusíme. Během dušení mícháme a podle potřeby doléváme.
- 3Když je maso částečně měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, podlijeme tekutinou, přidáme majoránku a rajčatový protlak, rozmícháme a za občasného promíchání dusíme doměkka.
- 4Měkké maso vyjmeme a šťávu procedíme na maso přes hustý cedník, dochutíme a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 11. 9. 2015
Vídeňský hovězí guláš
Můžu s díky jen pokračovat. Byl opravdu moc dobrý, klasika co nikdy neomrzí. A nejlepší je uležený. Díky
Anonymní uživatel
pá 11. 9. 2015
Vídeňský hovězí guláš
Vídeňský hovězí guláš je vynikající, opravdu vynikající recept, který budu vařit častěji. Povedl se mi hned na první pokus, syn snědl plný talíř a stejně tak manžel, který ještě předtím měl polévku a hovězí maso na špejli s bramborem. Až tak nám všem chutnal. Určitě si ho připravte, protože jedna porce bude pro každého z vás málo. Dáváme plné hodnocení a autorovi receptu za něj děkujeme 😉.