Vídeňský řízek se sardelí

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1123 kcal
Bílkoviny
115 g
Tuky
56 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na jeden talíř nasypeme hladkou mouku, na dalším talíři rozšleháme vajíčka a na poslední talíř nasypeme strouhanku promíchanou s pomerančovou kůrou.
  • 2
    Řízky postupně obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízky na něm smažíme. Hotové řízky vyjememe z pánve a necháme okapat na papírové utěrce.
  • 4
    Limetku omyjeme a nakrájíme na plátky. Řízky servírujeme na připravené talíře, navrch klademe plátky limetky a několik sardelek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.