Vídeňský řízek se sardelí
40 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí plec
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůStrouhanka
- 1lžícePomerančová kůra
- 1kusLimetka
- 16kusůSardelové řezy
- 70mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1123 kcal
Bílkoviny
115 g
Tuky
56 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na jeden talíř nasypeme hladkou mouku, na dalším talíři rozšleháme vajíčka a na poslední talíř nasypeme strouhanku promíchanou s pomerančovou kůrou.
- 2Řízky postupně obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance.
- 3Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízky na něm smažíme. Hotové řízky vyjememe z pánve a necháme okapat na papírové utěrce.
- 4Limetku omyjeme a nakrájíme na plátky. Řízky servírujeme na připravené talíře, navrch klademe plátky limetky a několik sardelek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.