Vídeňský steak
75 min.

Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 800gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůMáslo čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCibule červená
- 1lžícePaprika mletá pálivá
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůProtlak rajčatový
- 2lžíceKapary
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 4lžíceJogurt bílý
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
10 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
523 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a steaky na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme a odložíme stranou.
- 2V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, celer, cibuli, posypeme pálivou paprikou a 5 minut restujeme. Nakonec přimícháme mouku a restujeme ještě 3 minuty.
- 3Přilijeme zeleninový vývar, rajčatový protlak a přivedeme k varu. Přimícháme kapary, worcester, najemno nasekanou pažitku, promícháme. Nakonec do omáčky vložíme opečené steaky, kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme na 30 minut do trouby.
- 4Po vyjmutí z trouby z omáčky vyndáme maso, do omáčky přimícháme bílý jogurt, limetkovou šťávu a promícháme.
- 5Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme hotovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.