Vídeňský steak

75 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
10 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
523 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a steaky na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme a odložíme stranou.
  • 2
    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, celer, cibuli, posypeme pálivou paprikou a 5 minut restujeme. Nakonec přimícháme mouku a restujeme ještě 3 minuty.
  • 3
    Přilijeme zeleninový vývar, rajčatový protlak a přivedeme k varu. Přimícháme kapary, worcester, najemno nasekanou pažitku, promícháme. Nakonec do omáčky vložíme opečené steaky, kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme na 30 minut do trouby.
  • 4
    Po vyjmutí z trouby z omáčky vyndáme maso, do omáčky přimícháme bílý jogurt, limetkovou šťávu a promícháme.
  • 5
    Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme hotovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.