Vietnamské jehněčí koleno se sladkými bramborami
200 min.
Ingredience
- 2lžíceOřechový olej
- 4kusyJehněčí koleno
- 2kusyCibule
- 2lžíceZázvor mletý
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 1,5lžíceCukr třtinový
- 3kusyAnýz mletý
- 1,2litryVývar jehněčí
- 1,5lžíceRajčatové pyré
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyBrambory sladké (Batáty)
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2kusyLimetka
- 3lžíceMáta
- 2kusyCitronová tráva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
13 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Cibule přepůlíme a nakrájíme na měsíčky. Chilli papričky nakrájíme jednu na jemno a jednu na tenké plátky.
- 2Na oleji opečeme kolena ze všech stran. Poté je vyjmeme a nahradíme je cibulemi. Za 30 sekund přidáme zázvor, utřený česnek a nasekanou chilli papričku a po minutě i cukr a anýz, citronovou trávu, vývar, pyré a sůl a pepř. Přivedeme k varu, přidáme jehněčí kolena a dusíme 1,5 hodiny na mírném plameni.
- 3Poté přidáme oloupané a nakrájené batáty a ještě hodinu pečeme na 160 °C.
- 4Jehněčí maso je hotové, když se jakoby odchyluje od kosti.
- 5Přidáme rybí omáčku, šťávu z limetek a nasekané bylinky. Promícháme a odstavíme. Podáváme ozdobené chilli papričkou na plátky nakrájenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.