Vietnamské jehněčí koleno se sladkými bramborami

200 min.
Vietnam

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
13 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule přepůlíme a nakrájíme na měsíčky. Chilli papričky nakrájíme jednu na jemno a jednu na tenké plátky.
  • 2
    Na oleji opečeme kolena ze všech stran. Poté je vyjmeme a nahradíme je cibulemi. Za 30 sekund přidáme zázvor, utřený česnek a nasekanou chilli papričku a po minutě i cukr a anýz, citronovou trávu, vývar, pyré a sůl a pepř. Přivedeme k varu, přidáme jehněčí kolena a dusíme 1,5 hodiny na mírném plameni.
  • 3
    Poté přidáme oloupané a nakrájené batáty a ještě hodinu pečeme na 160 °C.
  • 4
    Jehněčí maso je hotové, když se jakoby odchyluje od kosti.
  • 5
    Přidáme rybí omáčku, šťávu z limetek a nasekané bylinky. Promícháme a odstavíme. Podáváme ozdobené chilli papričkou na plátky nakrájenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.