Vinařský salát s krůtím masem
80 min.
Ingredience
- 1200gramůKrůtí prsa
- 120gramůCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 30gramůPetržel - nať
- 10gramůCitronová kůra
- 3gramyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 200mililitrůMajonéza
- 10gramůŘeřicha
- 1kusMango
- 125gramůHroznové víno
- 90gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
49 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce dáme cibuli, mrkev, petržel, citronovou kůru, celý pepř, bobkový list, krůtí maso a sůl. Přikryjeme a asi 1 hodinu velmi zvolna vaříme, až maso změkne. Odstavíme a maso necháme ve vývaru úplně vychladnout.
- 2Maso vyndáme z vývaru a obereme maso. Kůži a kosti odstraníme
- 3a maso nakrájíme na kostky. Maso dáme do velké mísy a přidáme
- 4majonézu. Zamícháme, aby se maso majonézou stejnoměrně obalilo.
- 5Na talíře dáme vrstvu řeřichy a na ni rozdělíme krůtí směs. Po okrajích ji obložíme kostičkami manga a hroznovým vínem, posypeme ořechy a podáváme při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.