Vinegretta - francouzská zálivka
10 min.
Ingredience
- 1lžičkaProvensálské koření
- 0,5lžičkaCukr třtinový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
- 0,5lžíceOcet jablečný
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinegretta":
- 2do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Poté postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.