Vinná kari omáčka
27 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 125mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaKari koření
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusJablka
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a oloupané, na kousky nakrájené jablko, zbavené jádřince vložíme spolu s máslem do kastrolu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 7 minut.
- 2Zaprášíme hladkou moukou a kari kořením, zamícháme a podlijeme vývarem a vínem.
- 3Omáčku rozšleháme metlou, osolíme a opepříme. Pod pokličkou povaříme 5-10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.