Vinná omáčka s hříbky
50 min.
Ingredience
- 150mililitrůVíno červené
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 80gramůCibule červená
- 40gramůHříbky čerstvé
- 15gramůPažitka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
488 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, hříbky na plátečky, pažitku posekáme na jemno.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme hříbky, osmahneme, přidáme cibuli, pažitku, promícháme a zasypeme moukou. Až se mouka rozpustí v tuku a jemně osmahne, přilijeme vývar, kořeněné červené víno, povaříme, posypeme mletou paprikou a ještě vaříme asi 20 minut. Ochutíme worcesterem, vyvaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.