Vinná omáčka s mátou
35 min.
Ingredience
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 30gramůBeárnská omáčka
- 2kusyŠalotka
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMáta
- 1gramPepř černý mletý
- 40mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
78 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme nasekané mátové lístky a mletý pepř. Celou směs promícháme, zalijeme vínem a balsamicem. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří na 1/3 z celkového množství. Tuto směs přelijeme přes síto a zahustíme béarnskou omáčkou. Vše ještě prohřejeme a ochutíme solí.
- 2Podáváme k jehněčímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.