Vinné koláčky s mascarpone
40 min.
Ingredience
- 4hrstiHroznové víno
- 1špetkaSůl
- 500gramůMascarpone
- 250gramůListové těsto
- 1kusCukr vanilka
- 2lžíceCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceCukr moučkový
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
64 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme, vykrojíme cca čtyři čtverce, okraje zahneme tak, aby vznikly pevněší boky. Na pečicím papíru necháme cca 15min vychladit v lednici.
- 3Mezitím rozmícháme žloutek se dvěma lžícemi mascarpone. Kuličky hroznového vína dáme do mísy, posypeme krupicovým cukrem, přidáme sůl a promícháme.
- 4Víno narovnáme na těsto, posypeme cukrem, okraje potřeme směsí žloutku a mascarpone a pečeme cca 30min dozlatova.
- 5Koláčky necháme vychladnout a podáváme se zbytkem mascarpone, smíchaným s vanilkovým cukrem a šťávou z citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.