Vinné koláčky s mascarpone

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
64 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme, vykrojíme cca čtyři čtverce, okraje zahneme tak, aby vznikly pevněší boky. Na pečicím papíru necháme cca 15min vychladit v lednici.
  • 3
    Mezitím rozmícháme žloutek se dvěma lžícemi mascarpone. Kuličky hroznového vína dáme do mísy, posypeme krupicovým cukrem, přidáme sůl a promícháme.
  • 4
    Víno narovnáme na těsto, posypeme cukrem, okraje potřeme směsí žloutku a mascarpone a pečeme cca 30min dozlatova.
  • 5
    Koláčky necháme vychladnout a podáváme se zbytkem mascarpone, smíchaným s vanilkovým cukrem a šťávou z citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.