Vínová polévka z červené řepy
40 min.
Ingredience
- 200gramůČervená řepa
- 0,7decilitrVíno červené
- 100gramůBrambory
- 2lžičkyCukr skořicový
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMed včelí
- 3litryVoda pitná
- 2plátkyPomerančová kůra
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci se 2 l vody uvaříme doměkka, scedíme je, půlku brambor rozšťoucháme na kaši a druhou půlku necháme v kostkách.
- 2Do hrnce vylijeme víno, přidáme skořicový cukr, ořezanou a na plátky nakrájenou pomerančovou kůru, med, sůl a všechny suroviny svaříme. Do svařeného vína vložíme na tenké plátky nakrájenou červenou řepu, přidáme připravené brambory, dobře zamícháme, zalijeme 1 l vody a povaříme do změknutí řepy.
- 3Uvařenou polévku odstavíme, porcujeme na hluboké talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.