Vipavská čorba
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 200gramůFazole červené
- 100gramůSlanina vepřová
- 500gramůUzené maso vařené
- 400gramůBrambory
- 400gramůZelí kysané
- 1kusBobkový list
- 1lžíceSůl
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4litryVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
58 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Barevné fazole namočíme přes noc do studené vody. Druhý den fazole slijeme, dáme čistou vodu a uvaříme doměkka. Očištěné a na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě zvlášť.
- 2Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kysané zelí, promícháme a pod pokličkou dusíme 20 minut.
- 3V hrnci na polévku na oleji usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, usmažíme světlou jíšku a k ní přidáme uvařené fazole a brambory, podušené zelí se slaninou, zalijeme 2 l vody, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list, rajčatový protlak a vaříme přibližně 20 minut.
- 4Uvařené uzené maso pokrájíme na porce a vložíme je před dovařením do čorby a ještě chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.