Višňová bublanina s mandlemi
45 min.
Ingredience
- 140gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaCitronová kůra
- 140gramůMandle
- 60gramůStrouhanka
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 250gramůVišně
- 0,5lžičkaVanilka mletá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme moučkový cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a mletou vanilku. Poté přidáme mleté mandle, strouhanku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Pekáček důkladně vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme těsto. Poklademe višněmi a v rozpálené troubě pečeme dozlatova. Bublaninu necháme vychladnout, nakrájíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.