Višňový koláč s čokoládou a mandlemi

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr prosejeme, smícháme se žloutky a vanilkou, třeme do zhoustnutí. Přidáme nastrouhanou čokoládu, 50 g strouhaných mandlí, tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhanku.
  • 2
    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy, poklademe višněmi, posypeme zbytkem mandlí, které na jemno nakrájíme a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 45 minut. Hotový koláč posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.