Višňový koláč s čokoládou a mandlemi
70 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 50gramůČokoláda hořká
- 80gramůMandle
- 500gramůVišně
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 50gramůStrouhanka
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Cukr prosejeme, smícháme se žloutky a vanilkou, třeme do zhoustnutí. Přidáme nastrouhanou čokoládu, 50 g strouhaných mandlí, tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhanku.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy, poklademe višněmi, posypeme zbytkem mandlí, které na jemno nakrájíme a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 45 minut. Hotový koláč posypeme cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.