Višňový koláč s drobenkou
50 min.
Ingredience
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůVišně
- 200gramůCukr krupice
- 500gramůMouka polohrubá
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme všechny suroviny na těsto a elektrickým hnětačem vše promícháme, až se začnou tvořit žmolky.
- 2Formu si vymažeme tukem, troubu předehřejeme na 220oC (horkovzdušnou na 200oC, plynovou na stupeň 4-5).
- 3Jednu třetinu drobenky dáme na dno formy a z druhé vytvarujeme okraje koláče.
- 4Omyté, vypeckované a okapané višně poklademe na těsto a navrch dáme zbytek drobenky. Povrch posypeme mandlovými lupínky. Pečeme asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.