Višňový koláč s drobenkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme všechny suroviny na těsto a elektrickým hnětačem vše promícháme, až se začnou tvořit žmolky.
  • 2
    Formu si vymažeme tukem, troubu předehřejeme na 220oC (horkovzdušnou na 200oC, plynovou na stupeň 4-5).
  • 3
    Jednu třetinu drobenky dáme na dno formy a z druhé vytvarujeme okraje koláče.
  • 4
    Omyté, vypeckované a okapané višně poklademe na těsto a navrch dáme zbytek drobenky. Povrch posypeme mandlovými lupínky. Pečeme asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.