Višňový koláč z piškotového těsta

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny.
  • 2
    Bílky ušleháme s druhou polovinou cukru do tuhého sněhu. Postupně přisypeme umleté mandle a strouhanku.
  • 3
    Vše důkladně promícháme a spojíme s vaječnou pěnou.
  • 4
    Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech se zvýšeným krajem, ozdobíme vypeckovanými višněmi.
  • 5
    Pečeme ve vyhřáté troubě, zvolna. Vychladlý koláč pocukrujeme a krájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.