Vitello tonnato
130 min.
Ingredience
- 900gramůTelecí ledviny
- 1šálekOlej olivový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 150gramůTuňák v oleji
- 40gramůOlivy černé
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceKapary
- 1kusPetržel kudrnka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
38 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
761 mg
Cukr
170 mg
Postup přípravy
- 1Maso potřeme olejem, přidáme pepř, sůl a vložíme na pekáč. Můžeme přikrýt alobalem a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 230 °C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 1,5 hodiny. Upečené maso necháme zcela vychladnout, šťávu slijeme a odložíme.
- 2Vejce rozmixujeme společně se lžící citronové šťávy a špetkou soli. Olej z tuňáka doplníme olivovým olejem na 300 ml a za stálého míchání přidáváme po kapkách do našlehaných vajec, dokud nevznikne hladká majonéza. Vmixujeme tuňáka a případně ještě dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Vmícháme šťávu odlitou z masa. Omáčka musí být tekutá.
- 3Maso pokrájíme na velmi tenké plátky. Část masa rozložíme na talíř, přelijeme připravenou omáčkou a stejným způsobem vrstvíme i zbývající plátky. Skončíme vrstvou omáčky, přikryjeme a vložíme na noc do lednice.
- 4Pokrm obložíme rozpůlenými vypeckovanými a okapanými kapary, špetkou nakrájené petrželky a stroužky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.