Vitello tonnato
105 min.
Ingredience
- 750gramůTelecí kýta
- 2kusyBobkový list
- 3kusyHřebíček
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCibule
- 7decilitrůVoda pitná
- 90gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 50gramůAnčovička - filety
- 1,5decilitryOlej olivový
- 2lžičkyKapary
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 10gramůPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
48 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme telecí kýtu převázanou nití, přidáme bobkové listy, celý pepř, hřebíčky, cibuli, mrkev, celer a půl lžičky soli. Vše zalijeme dostatečným množstvím vody a přivedeme k varu. Z povrchu odebereme pěnu, zakryjeme hrnec pokličkou a vaříme maso hodinu. Poté necháme maso vystydnout a tekutinu procedíme.
- 2Rozmačkáme si tuňáka se 4 plátky ančoviček, lžící oleje a kapary, přidáme žloutky a vše rozmixujeme v mixéru nahladko. Vznikne nám omáčka. Do omáčky přidáme citronovou šťávu a zašleháváme postupně olej. Osolíme a opepříme.
- 3Telecí maso pokrájíme na plátky a narovnáme na mísu, aby se překrývaly. Přelijeme je omáčkou, mísu přikryjeme a necháme přes noc v lednici.
- 4Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.