Vláčná tvarohová bábovka

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme změklé máslo. Postupně za stálého tření k máslu přidáváme cukr a jedno po druhém vejce. Vmícháme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou (nebo pomerančovou) kůru, tvaroh, mleté oříšky, nasekané mandle a rozinky. Navrch prosejeme mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou tukem a vysypanou strouhankou.
  • 3
    Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.
  • 4
    Upečenou bábovku po odpaření vlhkosti vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 3. 2016
Vláčná tvarohová bábovka
Parádní bábovka, recept má jen jedno ALE. Musela jsem nakonec přidat zhruba 2 dl vlažného mléka, aby se vůbec dala vmíchat všechna mouka. Použila jsem tvaroh ve vaničce, formu jsem zvyklá vysypávat hrubou moukou a ne strouhankou. Bábovka je moc dobrá a díky tvarohu vláčná. Palec nahoru ale nezapomenout na to mléko😉🙂