Vláčná tvarohová bábovka
70 min.
Ingredience
- Na formu
- 30gramůTuk
- 3lžíceStrouhanka
- Těsto
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyCukr vanilka
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 40gramůOřechy lískové
- 40gramůMandle
- 70gramůHrozinky
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme změklé máslo. Postupně za stálého tření k máslu přidáváme cukr a jedno po druhém vejce. Vmícháme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou (nebo pomerančovou) kůru, tvaroh, mleté oříšky, nasekané mandle a rozinky. Navrch prosejeme mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme.
- 2Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou tukem a vysypanou strouhankou.
- 3Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.
- 4Upečenou bábovku po odpaření vlhkosti vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 3. 2016
Vláčná tvarohová bábovka
Parádní bábovka, recept má jen jedno ALE. Musela jsem nakonec přidat zhruba 2 dl vlažného mléka, aby se vůbec dala vmíchat všechna mouka. Použila jsem tvaroh ve vaničce, formu jsem zvyklá vysypávat hrubou moukou a ne strouhankou. Bábovka je moc dobrá a díky tvarohu vláčná. Palec nahoru ale nezapomenout na to mléko😉🙂