Vlámská karbonáda
145 min.
Ingredience
- 240gramůCibule
- 750gramůVepřová panenka
- 100gramůAnglická slanina
- 10gramůSádlo škvařené
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyBobkový list
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 6gramůCukr moučkový
- 24gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Panenku odblaníme a pokrájíme na širší kousky. Maso necháme osmahnout na rozpáleném sádle.
- 2Slaninu pokrájíme na drobné kousky a přidáme ke smažícímu se masu.
- 3Maso přendáme do zapékací mísy.
- 4Šťávu z masa zaprášíme moukou, podlijeme pivem a vývarem.
- 5Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, přimícháme k masu.
- 6Vše lehce zaprášíme cukrem a zalijeme hotovou omáčkou, přidáme veškeré koření.
- 7Přiklopené necháme péct 120 minut při 165 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.