Vlčický králík
110 min.
Ingredience
- 750gramůKráličí maso
- 30gramůMrkev kořen
- 25gramůCeler bulvový
- 25gramůPetržel kořen
- 60gramůCibule
- 30gramůSlanina vepřová
- 50gramůHouby nakládané
- 2,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 75decilitrůVoda pitná
- 2kusyBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyJalovec
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaHořčice
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
58 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu: mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Slaninu pokrájíme na proužky. Nakládané hříbky scedíme a necháme odkapat.
- 2Omytého králíka omyjeme, osušíme, rozporcujeme a prošpikujeme proužky slaniny. Porce králíka ještě osolíme a opepříme.
- 3V pekáči rozehřejeme olej s máslem, zeleninu osmažíme dozlatova. Pak na zeleninu položíme porce králíka, podlijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, jalovec, pekáč zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
- 4Králíka pečeme zakrytého pří 250 °C přibližně 30 minut, pak pokrývku odložíme a pečeme při mírnější teplotě (200 °C) přibližně dalších 30 minut. Často maso poléváme šťávou a otáčíme ho.
- 5Upečeného králíka vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme, abychom ho uchovali horkého. Zeleninu v pekáči poprášíme moukou, promícháme a osmažíme. Pak omáčku zředíme smetanou a hořčicí. Necháme přejít varem, vyjmeme bobkový list, kuličky koření, omáčku rozmixujeme. Dochutíme podle potřeby solí i podle chuti cukrem. Zamícháme nakládané houby a necháme přejít varem asi 3 minuty.
- 6Porce králíka poléváme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.